Szpinak japoński ze słodkim sezamem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj japońskiego szpinaku ze słodkim sezamem. Ten przepis służy 6 i kosztuje 68 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 91 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, brązowy cukier, liście szpinaku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 96%. Spróbuj Łosoś Japoński Z Sezamem, Japońska sałatka szpinakowa z pieczonym sosem sezamowym, oraz Szpinak smażony z prażonym sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj szpinak 3 do 4 filiżanek na raz. Gotuj i mieszaj, aby zwiędły, a następnie dodaj więcej szpinaku.
Zmiel nasiona sezamu na drobne okruchy za pomocą moździerza i tłuczku. Gdy szpinak zwiędnie, przesuń go na boki patelni i posyp cukrem na środku. Gdy cukier się roztopi, wymieszaj ze szpinakiem, aby pokryć.
Szpinak przełożyć na talerz i posypać zmielonym sezamem.