Szpinak i pasternak kremowy
Krem szpinak i pasternak może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, masło, szalotka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Pory i pasternak: smażone lub Kremowane, Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, oraz Szpinak Śmietankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni roztopić 2 łyżki masła w oleju.
Dodać pasternak i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 6 protokół.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać bulion i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu, aż pasternak będzie miękki, około 8 minut.
Tymczasem napełnij duży, głęboki garnek 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodać szpinak w dużych garści i blanszować, mieszając, tylko do zwiędnięcia, o 10 sekund.
Odcedzić i schłodzić pod bieżącą wodą. Szpinak wycisnąć do sucha i grubo posiekać. Szpinak wymieszać z pasternakiem.
W średnim rondlu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Ubić mąkę i gotować, ubijając, przez 1 minutę.
Ubić pół na pół i gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić sos do wrzenia, ubijając aż zgęstnieje, około 2 minut. Sos wymieszać ze szpinakiem i pasternakiem i przyprawić na wolnym ogniu.
Przełożyć do miski i podawać.