Szpinak i kokos Dal
Szpinak i kokos Dal jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 30g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 67 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, mleko kokosowe, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Szpinak Kokosowy Przyprawiony, Szpinak Śmietankowy Kokosowy, oraz szpinak śmietankowy kokosowy.
Instrukcje
Soczewicę bardzo dobrze opłucz pod zimną bieżącą wodą, a następnie dodaj do dużego, ciężkiego garnka ze wszystkimi składnikami, szpinakiem, kolendrą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do łagodnego gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać szpinak i gotować przez kolejne 5-10 minut lub do soczewicy są miękkie.
Dodać kolendrę i wymieszać. Możesz dodać trochę więcej zapasów lub wody, jeśli uważasz, że jej potrzebujesz. Następnie doprawić czarnym pieprzem i podawać.Uwagi: szpinak myję, następnie więdnę w durszlaku, zalewając go czajnikiem wrzącej wody, następnie odświeżam zimną wodą, wyciskam z niego jak najwięcej wody, a następnie siekam. Można również użyć mrożonego szpinaku i kolendry w tym przepisie. Jeśli używam mrożonych, mam tendencję do rzucania około 3 lub 4 małe pęczki szpinaku i 2 lub 3 kostki kolendry.