Szparagi z mandarynką Beurre Blanc
Szparagi zawinięte w solę z mandarynką Beurre Blanc mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 347 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka filetów z flądry, szparagi, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi zawinięte w Prosciutto z Beurre Blanc, Podeszwa Z Krwistej Pomarańczy Beurre Blanc, oraz Petrale Podeszwa Z Meyer Lemon Beurre Blanc.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Posmaruj 13-na 9-calową patelnię do pieczenia z odrobiną roztopionego masła, następnie posyp szalotką i skórką na patelni.
Przyciąć szparagi do około 7 cali długości, następnie obrać włócznie zaczynając od 2 cali poniżej wierzchołka każdego.
Ułóż filety rybne, obrane boki do góry, na powierzchni roboczej i doprawić solą i pieprzem.
Ułóż 5 lub 6 szparagów prostopadle na 1 filecie i owinąć rybę wokół nich, aby stworzyć pęczek. Powtórzyć z pozostałymi filetami i szparagami.
Przenieść wiązki, boki szew w dół, do patelni i umyć ryby z pozostałym roztopionym masłem. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać wodę do patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią i piec, aż ryba się ugotuje i szparagi będą chrupiące-delikatne, około 20 minut.
Gotować sok mandarynkowy z szalotką w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż zredukowane do około 2 łyżki stołowe, 4 do 5 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, a następnie ubić w 1 łyżce masła, stale ubijając.
Dodaj pozostałe masło, 1 łyżkę na raz, stale ubijając, dodając każdy kawałek przed poprzednim całkowicie stopił się i podnosząc patelnię od czasu do czasu do ostygnięcia mieszaniny.
Wyjąć z ognia i wymieszać z solą, cayenne i sokiem z cytryny.
Przełóż rybę łopatką szczelinową na talerz i rezerwy soki z patelni. Rybę przykryć folią. Wyrzucić skórkę, a następnie wlać soki z patelni na 10-calową patelnię i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych, o 2 protokół. Stopniowo ubijamy do beurre blanc.
Zmyć płyn nagromadzony na talerzu papierowymi ręcznikami, a następnie polać sosem rybę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.