Szparagi i tarty mascarpone z głębokim nadzieniem

Szparagi i tarty mascarpone z głębokim nadzieniem
Głęboko nadziewane szparagi i tartaletki mascarpone wymagają ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 1,02 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 370 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Jeśli masz kozi ser, szparagi, mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tartaletki z Mascarpone i śliwkami, Tartaletki Truskawkowe Z Kremem Mascarpone, oraz Tartaletki kokosowe z gotowanym ananasem i kremem Mascarpone.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni i pokroić na 12 kawałków, około 8 cm kwadratowych. Użyj każdego kawałka, aby wyrównać otwory w 12-otworowej puszce na muffinki i użyj kulki z ozdobami, aby wcisnąć ciasto w narożniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
3
Nacisnąć duży kawałek folii na puszkę i w dół do otworów, a następnie wypełnić każdy z pieczenia fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Piec przez 15 minut, aż nadmuchnie i złocisty, następnie zdjąć folię i gotować przez 10 minut więcej. Nie martw się, jeśli ciasto puffs prawo się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
W międzyczasie przyciąć szparagi i oddzielić łodygi od końcówek. Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, gotować łodygi przez 6 minut, a następnie wyłowić je i umieścić w misce z mrożoną wodą. Gdy zimno, odcedzić je ponownie. Końcówki gotować osobno przez 3 min, następnie wstawić do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Łodyżki, mascarpone i jajka umieścić w małej misce, obficie doprawić solą i pieprzem, a następnie użyć blendera ręcznego, aby wszystko zmiażdżyć na spieniony zielony krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
MascarponeMascarpone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Użyj łyżki, aby wcisnąć ciasto z powrotem do otworów i wypełnić każdy z kremem. Do każdego wrzucić końcówkę szparagów, a następnie pokruszyć kozim serem. Tarty włożyć do piekarnika na 10-15 minut, aż krem się napuchnie i ustawi. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z puszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tartlet świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn