Szparagi i tarty mascarpone z głębokim nadzieniem
Głęboko nadziewane szparagi i tartaletki mascarpone wymagają ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 1,02 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 370 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Jeśli masz kozi ser, szparagi, mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tartaletki z Mascarpone i śliwkami, Tartaletki Truskawkowe Z Kremem Mascarpone, oraz Tartaletki kokosowe z gotowanym ananasem i kremem Mascarpone.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni i pokroić na 12 kawałków, około 8 cm kwadratowych. Użyj każdego kawałka, aby wyrównać otwory w 12-otworowej puszce na muffinki i użyj kulki z ozdobami, aby wcisnąć ciasto w narożniki.
Nacisnąć duży kawałek folii na puszkę i w dół do otworów, a następnie wypełnić każdy z pieczenia fasoli.
Piec przez 15 minut, aż nadmuchnie i złocisty, następnie zdjąć folię i gotować przez 10 minut więcej. Nie martw się, jeśli ciasto puffs prawo się.
W międzyczasie przyciąć szparagi i oddzielić łodygi od końcówek. Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, gotować łodygi przez 6 minut, a następnie wyłowić je i umieścić w misce z mrożoną wodą. Gdy zimno, odcedzić je ponownie. Końcówki gotować osobno przez 3 min, następnie wstawić do lodowatej wody.
Łodyżki, mascarpone i jajka umieścić w małej misce, obficie doprawić solą i pieprzem, a następnie użyć blendera ręcznego, aby wszystko zmiażdżyć na spieniony zielony krem.
Użyj łyżki, aby wcisnąć ciasto z powrotem do otworów i wypełnić każdy z kremem. Do każdego wrzucić końcówkę szparagów, a następnie pokruszyć kozim serem. Tarty włożyć do piekarnika na 10-15 minut, aż krem się napuchnie i ustawi. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z puszek.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tartlet świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "