Szparag Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szparagi Frittatan spróbować. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 26g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 2,23 zł za porcję. Ten przepis z prostych przepisów wymaga masła, szczypiorku, szparagów i szwajcarskiego sera. Wiele osób robiło ten przepis, a 4314 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Szparag Frittata, Szparagi Frittata dla dwojga, oraz Szparag Frittata.
Instrukcje
Rozgrzać masło na 10-calowej patelni odpornej na działanie pieca na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i włączyć półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać szparagi i gotować przez dodatkowe 3 minuty.
Dodać masę jajeczną: ubić jajka, ser ricotta i sól, wymieszać ze szczypiorkiem i estragonem.
Wlać mieszaninę jaj na patelnię i gotować, aż prawie ustawi, ale nadal płynny na wierzchu, o 4 do 5 protokół. Podczas gotowania, wstępnie rozgrzać piekarnik brojlerów.
Posypać ser Gruyere na jajka i umieścić w piekarniku do pieczenia, aż ser topi się i rumiane, a środek jest ustawiony, o 6 do 8 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika za pomocą rękawic kuchennych i przesuń frittatę na talerz do serwowania.
Pokroić w kliny. (Bądź bardzo ostrożny z uchwytem gorącej patelni! Zwykle lód w dół uchwyt każdej długo uchwyt patelni wyjmuję z piekarnika tak, że nikt błędnie próbuje podnieść patelnię za gorący uchwyt.)
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to moje ulubione danie do frittaty. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Możesz spróbować Charles Heidsieck Vintage Brut. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 94 dolarów za butelkę.
![Charles Heidsieck Vintage Brut]()
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay