Szałwia Farinata
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Szałwia Farinata może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 134 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąka garbanzo, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi, pomidory i cebula Farinata, Farinata (Chrupiące Naleśniki Z Mąki Z Ciecierzycy), oraz Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii.
Instrukcje
Na patelni o średnicy 9-10 cali umieścić olej.
Dodaj liście szałwii i wymieszaj, aby pokryć olejem, a następnie wyciągnij liście i włóż do małej miseczki.
Cebulę obrać i cienko pokroić. Włożyć cebulę na patelnię na średnim ogniu i mieszać często do złotego i słodkiego smaku, około 10 minut.
W międzyczasie, w misce, ubić mąkę garbanzo i 1/4 łyżeczki soli z 1 1/2 szklanki wody, aż będzie gładka.
Zmniejszyć ogień pod cebulą do średnio-niskich. Wciśnij plasterki cebuli na środek patelni i wlej wokół nich mieszaninę garbanzo, a następnie podnieś cebulę, aby ciasto mogło płynąć pod nimi.
Socca posypać liśćmi szałwii. Gotować, aż socca czuje suchy, gdy lekko dotknięty i jest rumiane na dnie (podnieś ostrożnie łopatką, aby sprawdzić), 12 do 14 protokół.
Broil 6 do 8 cali od ciepła do góry jest lekko rumiane, 3 do 4 protokół.
Pokroić w kliny i podawać szeroką łopatką.
Opcja w puszkach: jeśli mąka garbanzo nie jest dostępna, pomiń ją z poprzedniego przepisu. Zamiast tego spuścić 1 puszkę (15 1/2 uncji.) garbanzos, zastrzegając 6 łyżek płynu. Wir garbanzos, reserved liquid i 1 łyżka mąki uniwersalnej w blenderze, aż będzie bardzo gładka. Użyj w kroku
Mieszanka nadal będzie wilgotna na górze, gdy brązowieje na dole, Krok 4, i zajmie 3 do 4 minut dłużej, aby brązowieć po upieczeniu, krok