Szaszłyki z kalmarów na grzance czosnkowej z rukolą
Szaszłyki z kalmarów na grzance czosnkowej z rukolą to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.92 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kałamarnicę, cytrynowy winegret, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Thai Charred Squid (Pla Muek Yang), Sałatka z kalmarów Wok-Z Małym szpinakiem i nerkowcami, oraz Tastetrotting: szaszłyki z krewetek i kalmarów po hiszpańsku z czerwoną papryką Sofrito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć bambusowe szaszłyki w wodzie 30 minut; odcedzić szaszłyki.
Każdą rurkę kałamarnicy pokroić na pół wzdłuż. Lekko zdobyć każdy kawałek w krzyżujący wzór, uważając, aby nie przeciąć całą drogę. Na każdym szpikulcu nawlecz 1 kawałek kałamarnicy, 2 macki i kolejny kawałek kałamarnicy. Powtórz procedurę z pozostałymi kałamarnicami.
Umieść szaszłyki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Zalać marynatą Chermoula na kalmary, obracając się do płaszcza. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Wyjąć kałamarnicę z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Grill, odkryty, na dużym ogniu (od 400 do 45
45 do 60 sekund z każdej strony lub do momentu, gdy kałamarnica będzie nieprzezroczysta. Nie przegotować. Odstawić.
Pieczywo grillowane do tostów z obu stron. Natrzeć czosnkiem i skropić oliwą z oliwek. Odstawić.
Mżawka 2 łyżki cytryny Vinaigrette na rukoli; wrzucić delikatnie.
Umieść 1 kawałek tosta czosnkowego na każdym talerzu; top z rukolą i kałamarnicą. (
Usuń szaszłyki, aby służyć, w razie potrzeby.)
Skropić równomiernie pozostałym cytrynowym winegretem.