Sycylijski miecznik słodko-kwaśny
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sycylijski słodko-kwaśny miecznik może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, pietruszki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Podobne przepisy to Sycylijska miecznik ze słodko-kwaśnymi warzywami, Miecznik słodko-kwaśny, oraz Sycylijski tuńczyk smażony na słodko-kwaśno.
Instrukcje
Połączyć miecznik i 2 1/2 łyżeczki mąki w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i delikatnie wstrząsnąć do herbu.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w 10-calowej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Dodać miecznik; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć z patelni; zachować ciepło.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Dodać 1/2 łyżeczki mąki, kaparów i rodzynek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać sok z małży, wino, pastę pomidorową i wodę; doprowadzić do wrzenia.
Dodać oliwki, ocet i cukier; gotować 1 minutę. Natkę pietruszki wymieszać.
Podawać sosem z miecznika.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.