Suszony chleb Śliwkowo-portowy
Suszony chleb Śliwkowo-portowy to Wegetariańskie chleb. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, brązowy cukier, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Budyń ryżowy z Porto i suszonym sosem śliwkowym, Rustykalna tarta Śliwkowo-portowa, oraz Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach.
Instrukcje
Połączyć suszone śliwki i port w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zdjąć z ognia; odstawić 30 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W średniej misce połączyć mąkę uniwersalną i 5 kolejnych składników (mąka uniwersalna przez cynamon); dobrze wymieszać trzepaczką. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Suszone śliwki osuszyć w durszlaku nad miską, rezerwując płyn.
Połącz reserved liquid, olej i następne 4 składniki( olej przez jajka); dobrze wymieszaj trzepaczką. Wymieszać ze śliwkami.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego.
Łyżka ciasto do 9 x 5-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania; posypać cukrem turbinado.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.