Suszone bułeczki z żurawiną, orzechami i cytryną
Need a wegetariański posiłek poranny? Suszona żurawina, orzech, i cytryna bułeczki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jeśli masz mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Suszone bułeczki z żurawiną, orzechami i cytryną, Bułeczki Żurawinowo-Orzechowe, oraz Bułeczki Żurawinowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia z pergaminem.
Ubijamy 2 łyżki cukru i 1 łyżkę soku z cytryny w misce na glazurę.
Mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, sól i 1 szklankę cukru ubić w dużej misce.
Dodać schłodzone masło; opuszkami palców wcierać, aż powstanie gruba Mączka.
Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Dodać 1/2 szklanki pół i pół i 1 łyżka soku z cytryny. Wrzucić widelcem, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej pół na pół, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w kulkę; podziel na pół. Nacisnąć każdą połowę na powierzchni mąki do średnicy 6 cali (1 cal) okrągły.
Pokrój każdą rundę na 6 klinów.
Przenieść do blachy do pieczenia; pędzel z glazurą.
Bułeczki pieczemy aż się złocą i tester wyjdzie czysty, około 18 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.