Sum z frytkami

Sum z frytkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj poobijanych sumów i frytek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.42 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, piwo, filety z Suma i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Piwo poobijane ryby z frytkami, Ryba z frytkami po piwie, oraz Ryba z frytkami po piwie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2
Połączyć ziemniaki i wodę na pokrycie w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Mąkę połączyć z 3 dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodaj piwo, ubijając, aż będzie gładkie. Przykryć i schłodzić 1 godzinę, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dobrze odcedzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
6
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala do ciężkiej patelni; ciepło do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Smażyć ziemniaki, w 4 partiach, 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
8
Odcedzić na ręcznikach papierowych; posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Posypać rybę pozostałą po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Zanurzyć ryby w cieście; ostrożnie dodać do patelni, i smażyć, 2 filety na raz, 1 1/2 do 2 protokół z każdej strony lub do złotego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać z frytkami i octem słodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
FrytkiFrytki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn