Sum Pieczony
Pieczony Sum to pescatarian i דל פחמימות, danie główne. Na 26,17 zł / porcja, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 3769 kalorii, 277g białka, oraz 255g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, gałązkę pietruszki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć klina cytrynowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Baklava Rolowana jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Sum Pieczony, Sum Pieczony Cajun, oraz Cajun Pieczony Sum dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9 cali olejem w sprayu.Osusz rybę.
Połącz suche składniki w płytkiej misce i dobrze wymieszaj.Sum zanurzyć w roztopionym maśle i zwinąć w mieszaninie okruchów chleba.Ułóż filety w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Piec bez przykrycia przez 20-30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować.
Dekoruj klinami cytryny i gałązkami pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.