Suflety czekoladowe na gorąco z sosem czekoladowo-kremowym
Need a bezglutenowy i lacto ovo napój wegetariański? Gorący suflet czekoladowy z sosem czekoladowo-śmietanowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.84 za porcję. Mieszanka żółtek, masła, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 168 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflety Z Gorącej Czekolady, Suflety z gorącej czekolady {książka kucharska miesiąca }, oraz Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz 7 i umieścić blachę do pieczenia na górnej półce. Do sosu podgrzać śmietanę i cukier do wrzenia.
Zdjąć z ognia, wymieszać czekoladę i masło do rozpuszczenia, a następnie ogrzać.
Pędzel 6 x 150 ml ramekiny posmarować roztopionym masłem, posypać 2 łyżkami cukru, następnie wyjąć nadmiar. Czekoladę i śmietanę rozpuścić w misce na patelni gotującej się wody, ostudzić, następnie wymieszać z żółtkami.
Białka ubijać, aż utrzymają swój kształt, następnie dodawać cukier, 1 łyżka na raz, ubijając z powrotem do tej samej konsystencji.
Łyżkę wymieszać z czekoladą, następnie delikatnie złożyć resztę.
Pracując szybko, napełnij ramekiny, wytrzyj obręcze do czysta i poprowadź kciuk po krawędziach. Obróć piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz 6, Umieść ramekiny na blasze do pieczenia, a następnie piec 8-10 minut, aż wzrosną z lekkim chwieniem. Nie otwieraj drzwi piekarnika zbyt wcześnie, ponieważ może to spowodować ich upadek.
Gdy suflety są już gotowe, polej cukrem pudrem, z wierzchu wyłuskaj małą dziurkę, a następnie polej gorącym sosem czekoladowym. Wymień pokrywki i podawaj od razu.