Dwukrotnie pieczone suflety czosnkowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś ocet, liście z kilku gałązek tymianku, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflet Serowy Dwukrotnie Pieczony, Suflet szpinakowy dwukrotnie pieczony, oraz Suflet z dwukrotnie zapiekanym serem.
Instrukcje
1
Roztopić 1 łyżkę masła i dodać czosnek, 1/4 łyżeczki soli, pieprz do smaku, 3/4 szklanki wody i ocet. Dusić pod przykryciem przez 10 minut, następnie odkryć i gotować, aż woda odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Masło
Czosnek
Pieprz
Woda
Sól
2
Dodać mleko, doprowadzić do wrzenia, a następnie przetworzyć w blenderze. Odmierz 1 szklankę mieszanki czosnkowo-mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać pozostałe masło i wymieszać z mąką i tymiankiem. Gotować przez minutę, a następnie zrobić biały sos, stopniowo mieszając w mleku czosnkowym do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Mąka Uniwersalna
SOS
Tymianek
Mleko
4
Przełożyć do dużej miski, dodać starty ser, trzy czwarte parmezanu, następnie żółtka. Odstawić.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 177° (konwekcja325). Poszczególne suflety posmarować masłem, a boki polać pozostałym parmezanem. jeśli jeszcze zostało, wymieszać z sosem. Ustawić na patelni i umieścić czajnik do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
6
Białka ubić do twardości, ale nie do wyschnięcia. Połowę składamy do bazy sufletowej, a resztę dodajemy. Łyżka do naczyń (wypełnić je prawie do góry), wlać wrzącą wodę na patelnię do jednej trzeciej głębokości naczyń i piec przez 20-25 minut, aż nadmuchane i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Woda
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia-będą tonąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Gdy ostygnie, przytrzymaj nóż wokół krawędzi, aby poluzować każdy suflet, delikatnie podnieś do dłoni, a następnie połóż właściwą drogę na jednym dużym naczyniu lub 6 zapiekanych daniach. (Suflety można zrobić dzień wcześniej, a nawet zamrozić. Upewnij się, że są w temperaturze pokojowej przed drugim pieczeniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
9
Aby służyć, Ustaw piekarnik na 204° (konwekcja375).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem, startą gałką muszkatołową i parmezanem lub innym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Parmezan
Ser
Gałka Muszkatołowa
Krem
11
Wlać suflety, aby całkowicie pokryć, a następnie, jeśli chcesz, posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
12
Piec przez 10-15 minut, do złotego koloru i bulgotania sosu. Będą delikatnie ponownie dmuchać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
SPRAW, ABY WYGLĄDAŁ ŚWIETNIE
14
Lubię wkładać kilka ząbków czosnku confit wokół każdego sufleta, gdy wychodzi z piekarnika. Aby to zrobić, i kłusować Skórki ząbki czosnku w oliwie z oliwek, aby przykryć przez 20 minut do miękkości. Olej, w którym czosnek został ugotowany, jest przydatny do innych potraw i dressingów.