Suflet Czekoladowo-Malinowy
Suflet czekoladowo-malinowy to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.92 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czekolady, krem Tatar, maliny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Suflet Czekoladowo-Malinowy, Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, oraz Suflet malinowy Low Carb w / Molten Chocolate Center dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj poszczególne suflety z 6-calowymi szerokimi podwójnymi taśmami folii, szczotkowanymi bez smaku olejem roślinnym, tworząc kołnierze rozciągające się 3 cale nad obręczą.
W dużej żaroodpornej misce nad ledwo gotującą się wodą rozpuść obie czekoladki, mieszając od czasu do czasu, aż będą gładkie. W misce z mikserem ubić żółtka, aż będą grube i blade.
W małym rondlu połącz sok malinowy z 1 1/2 łyżki cukru. Doprowadzić mieszaninę malin na wolnym ogniu, dodać ją do żółtek w strumieniu, stale ubijając i ubijać mieszaninę przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę żółtka do mieszaniny czekolady w strumieniu, stale ubijając.
W dużej misce z mikserem ubić białka do spienienia, dodać śmietanę z kamienia nazębnego i ubić białka, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodać pozostały cukier, trochę na raz, i ubić białka, aż utrzymają sztywne błyszczące szczyty.
W schłodzonej misce z mikserem ubić śmietanę, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty. 1/4 białek wymieszać z mieszaniną czekolady, złożyć pozostałe białka i tuż przed ich całkowitym dodaniem delikatnie, ale dokładnie złożyć ubitą śmietanę.
Łyżkę mieszanki do przygotowanego sufletu, wygładzić wierzch i schłodzić deser, przykryty luźno folią, przez co najmniej 3 godziny, lub do momentu ustawienia. Tuż przed podaniem ostrożnie zdjąć kołnierz.
(Suflet można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać przykryty i schłodzony kołnierzem foliowym na miejscu).
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.