Steki z tuńczyka z salsą melonową

Steki z tuńczyka z salsą melonową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z melonem Salsan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 556 kalorii, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.24 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać Chile pieprz, kantalupa, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka z salsą, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, oraz Steki Z Okonia Morskiego Z Salsą Pomarańczową (Lub Tuńczykiem).

Instrukcje

1
Połączyć kantalupę, chile pieprz, bazylia, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z limonki, sól, i cukier w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
KantalupaKantalupa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni. Steki z tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem. Tuńczyk gotować w oleju przez 3 minuty na stronę. Łyżka mieszanki kantalupy nad każdym steku służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
KantalupaKantalupa
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn