Steki Rib-Eye z pomidorowo-bazyliowym smakiem

Steki Rib-Eye z pomidorowo-bazyliowym smakiem
Steki Rib-Eye z pomidorowo-bazyliowym smakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 595 kalorii. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz bez kości steki wołowe rib-eye, oliwa z oliwek, sól i świeżo popękany pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym, "Steki" z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym, oraz Steki Z Kalafiora Z Oliwką I Sosem Pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim nadmiar tłuszczu powierzchniowego ze steków. Wypłukać steki i osuszyć; ustawić w jednej warstwie na talerzu. W małej misce wymieszaj połowę octu i połowę oliwy z oliwek. Rozetrzyj mieszaninę na stekach, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić na co najmniej 15 minut lub przykryć i schłodzić do 4 godzin.
3
Tymczasem opłucz, rdzeń i grubo posiekaj pomidory. W misce wymieszaj pomidory, bazylię, czosnek i pozostały ocet balsamiczny i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Połóż steki na naoliwionym grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Steki gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron i zrobić według własnych upodobań w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 10 do 13 minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś steki na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
7
Pozostaw w ciepłym miejscu na 3 do 5 minut.
8
Dodaj sól i pieprz do smaku i udekoruj smakiem pomidorowo-bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozkoszRozkosz
PomidorPomidor
BazyliaBazylia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn