Steki Rib-Eye z curry solą

Steki Rib-Eye z curry solą
Steki Rib-Eye z suszoną solą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 10 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka curry, sól koszerna, steki z żebra wołowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Steki z kalafiora w sosie pomidorowym Curry, Curry kalafior steki z czerwonym ryżem & Tzatziki, oraz Steki z kalafiora z curry puree kokosowym.

Instrukcje

1
Wymieszać sól i curry. Steki osuszyć i posypać obie strony równomiernie suszoną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
StekStek
SólSól
2
Podgrzać dobrze przyprawione 10-calowy Patelnia żeliwna na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear steki 4 do 5 minut z każdej strony, lub do natychmiastowego odczytu termometr wstawiony poziomo w najgrubszej części rejestry mięsa 130 ° F dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
3
Przenieść steki na talerz i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4
Dodaj wodę do patelni i deglaze patelni przez gotowanie, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowana do około 2 łyżki. Łyżka soków na mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn