Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą
Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sól koszerną, nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut zapiekany z winnymi porami, Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki na patelnię; gotować 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Dodaj masło i nasiona gorczycy na patelnię. Gdy nasiona gorczycy zaczną pękać, dodaj Por do patelni; gotuj 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do wyparowania płynu, stale mieszając.
Dodaj Czas i sos Worcestershire na patelni; gotować 4 minut lub aż por będzie miękki.
Dodać pozostałe 1/8 łyżeczki soli i chard; gotować 2 minuty lub aż chard zwiędnie, mieszając od czasu do czasu.
Podawać mieszankę chard ze stekami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.