Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą

Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą
Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sól koszerną, nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut zapiekany z winnymi porami, Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Steki posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj steki na patelnię; gotować 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij steki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj masło i nasiona gorczycy na patelnię. Gdy nasiona gorczycy zaczną pękać, dodaj Por do patelni; gotuj 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
MasłoMasło
PorPor
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do wyparowania płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodaj Czas i sos Worcestershire na patelni; gotować 4 minut lub aż por będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
StadoStado
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać pozostałe 1/8 łyżeczki soli i chard; gotować 2 minuty lub aż chard zwiędnie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
SólSól
9
Podawać mieszankę chard ze stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn