Stek z sosem Marsala
Stek z sosem Marsala to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, pietruszki, marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażony stek z sosem Marsala, Stek z polędwicy z pieczarkowym sosem Marsala, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 3 cali od źródła ciepła.
Umieść stek na zimnej patelni brojlerów; broil przez 5 minut. Obróć i piecz do pożądanego stopnia doneness-3 do 7 dodatkowych minut dla rzadkich, 8 do 10 dodatkowych minut dla medium.
Dodać sos podczas gotowania steku. Zalać mały rondel w sprayu, i dodać grzyby i cebulę; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszać w Marsala wina, wody, pietruszki, bazy wołowiny i pieprzu. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 4 protokół.
Stek pokroić w plasterki i podawać z sosem Marsala.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Darioush Signature Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc