Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym

Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym
Stek z polędwicy z sosem czosnkowym wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 37g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka zielonej cebuli, stek z flanki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym, Stek z flanki z sosem winnym, oraz Stek z flanki w sosie grzybowym.

Instrukcje

1
Przeciąć główkę czosnku na pół, umieścić na kwadracie folii i skropić oliwą z oliwek. Zapakuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 45 minut. Wyciśnij ze skórek Prażone ząbki czosnku i zmiażdż na puree. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Posyp stek solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
StekStek
SólSól
4
Podgrzej dużą ciężką patelnię na średnim ogniu, ale nie dodawaj tłuszczu. Na gorąco, gotować przyprawiony stek, aż usmażone i dobrze rumiane z obu stron, o minutę na stronę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać 2 łyżki masła. Nadal gotować przez 3 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Usuń mięso i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
6
Wylać tłuszcz na patelni, i dodać szalotki i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia i ubić przecier czosnkowy. Gotować, aż wino zmniejszy się o połowę, i jest gęsty i syropowaty. Gdy się zagotuje, zeskrobuj rumiane kawałki drewnianą łyżką. Wymieszaj soki mięsne, które nagromadziły się pod stekiem. Gotować przez kolejną sekundę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Zielona CebulaZielona Cebula
WinoWino
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki masła, aż zostanie włączone do sosu winnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
WinoWino
8
Szybko pokroić mięso na ziarno, w cienkie paski. Ułóż na gorącym talerzu i wylej sos na środek plasterków.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
9
Serwuj natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn