Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym
Stek z polędwicy z sosem czosnkowym wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 37g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka zielonej cebuli, stek z flanki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym, Stek z flanki z sosem winnym, oraz Stek z flanki w sosie grzybowym.
Instrukcje
Przeciąć główkę czosnku na pół, umieścić na kwadracie folii i skropić oliwą z oliwek. Zapakuj.
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 45 minut. Wyciśnij ze skórek Prażone ząbki czosnku i zmiażdż na puree. Odstawić.
Posyp stek solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Podgrzej dużą ciężką patelnię na średnim ogniu, ale nie dodawaj tłuszczu. Na gorąco, gotować przyprawiony stek, aż usmażone i dobrze rumiane z obu stron, o minutę na stronę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać 2 łyżki masła. Nadal gotować przez 3 do 5 minut z każdej strony.
Usuń mięso i utrzymuj ciepło.
Wylać tłuszcz na patelni, i dodać szalotki i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia i ubić przecier czosnkowy. Gotować, aż wino zmniejszy się o połowę, i jest gęsty i syropowaty. Gdy się zagotuje, zeskrobuj rumiane kawałki drewnianą łyżką. Wymieszaj soki mięsne, które nagromadziły się pod stekiem. Gotować przez kolejną sekundę lub tak.
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki masła, aż zostanie włączone do sosu winnego.
Szybko pokroić mięso na ziarno, w cienkie paski. Ułóż na gorącym talerzu i wylej sos na środek plasterków.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.