Stek Shiitake
Stek Shiitake to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, stek z flanki, popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Steak & Shiitake Fried Rice, Stek W Proszku Shiitake Z Imbirem I Szalotką, oraz Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake.
Instrukcje
Naciśnij pieprz po obu stronach steku.
Umieść stek na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 8 minut z każdej strony lub do steku jest gotowy.
Usunąć i wyrzucić łodygi z grzybów.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czapki grzybowe i zieloną cebulę i gotuj 3 minuty, często mieszając.
Dodaj pieprz, czosnek, ocet i sól. Gotować 1 minutę.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki. Łyżka mieszanki grzybowej nad stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest wino rezerwowe Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.