Stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte")
Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 1G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jeśli 1,06 zł za porcję spada w budżecie, stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte") może być wielki bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pyszny bulion, masło, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowany stek z bavette, Chipotle bavette stek z limonką kukurydza i chunky salsa, oraz Wieszak stek z szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstępnie podgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Podgrzać patelnię żeliwną 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodać masło i olej. Po rozpuszczeniu masła dodać wszystkie szalotki i wymieszać dobrze płaszcz. Włączyć ciepło na średnie. Nadal mieszając często tak, że szalotki gotować równomiernie.
Po 3-4 minutach szalotka powinna być dość miękka i zacząć karmelizować. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i dodaj ocet sherry. Nadal gotować i mieszać, aż ocet jest prawie zredukowana do zera i wchłania się w szalotki.
Dodać 2 łyżki czerwonego wina i powtórzyć proces. Gdy szalotki stały się nieco jammy konsystencji usunąć je z patelni i przenieść na talerz.
Dodać pozostałe ¼ szklanki wina na patelni do de-glazury. Gdy wszystkie kawałki cebuli poluzowały się z dna patelni, a wino zmniejszyło się do około 1 łyżki dodaj wywar. Kontynuuj zmniejszanie, aż pozostanie około ½ szklanki czerwonego wina jus.
Wlać przez sitko i odstawić w ciepłe miejsce.
Steki dobrze doprawić z obu stron solą i pieprzem. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać kolejną łyżkę oleju rzepakowego do tej samej patelni, której użyłeś do szalotki. Gdy olej jest dobry i gorący przesuń steki na patelnię. Stosuję zasadę 3 sekund. Jeśli nie możesz trzymać ręki 4 cale nad gorącą patelnią przez dłużej niż 3 sekundy, temperatura jest dobra.
Wrzuć masło, polewając steki, gdy się roztopią. Podgrzej je przez 2 minuty, a następnie odwróć. Powinny być ładnie zarumienione.
Włącz ciepło do średniego (żelazna patelnia zachowa dużo ciepła) i gotuj steki przez dodatkowe 4 minuty.
Przenieść steki do galaretki roll pan i odstawić je na bok podczas przygotowania szalotki.
Powrót szalotki do żelaznej patelni.
Dodać czerwone wino â € œjusâ€, łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, aby połączyć i wyłączyć ciepło. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Może trochę więcej octu, choć rozsądnie z octem.1
Wlać dowolny z soków, które nagromadziły się na blasze do pieczenia ze stekami na patelni szalotki.
Umieść steki w piekarniku na około 4 minuty na rzadkie i 5 minut na średnio rzadkie. 2 minuty dłużej, jeśli wolisz średni. Jeszcze trochę i równie dobrze możesz wyrzucić steki do śmieci. Mówię poważnie!1
Przenieść steki na talerze obiadowe i sterta szalotki na wierzchu każdego steku. Im więcej, tym lepiej. Lubię filiżankę na osobę. Równie dobrze możesz użyć ich wszystkich.
Wlać pozostałą ciecz równomiernie podzieloną między obie płytki. Daj mu dużą ilość czarnego pieprzu.1
Niech steki odpocząć na kilka chwil, podczas gdy Ubierz trochę zieleni z prostym herby vinaigrette. Możesz również podać to z dużą porcją frytek z boku.