Stek au Poivre dla 2
Steak au Poivre dla 2 trwa około 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 573 kalorii, 51g białka, oraz 30g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 7,86 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, sól, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 69%, co jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak Au Poivre, oraz Steak au Poivre.
Instrukcje
Natrzyj steki 1 łyżką oleju; posyp ziarnami pieprzu i solą. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodaj steki; gotuj 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę; gotuj i mieszaj około 1 minuty lub do miękkości.
Dodaj wino i ocet, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2-3 minuty lub do lekkiego zgęstnienia.
Dodać consomme i rozmaryn; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj czekoladę; gotuj i mieszaj, aż się rozpuści, a sos lekko zgęstnieje.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Raptor Ridge Estate Pinot Noir]()
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.