Steak au poivre
Steak au poivre to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 52g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 8,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz koniak, śmietanę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. 710 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak au poivre, oraz Steak Au Poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyjmij steki z lodówki na co najmniej 30 minut i do 1 godziny przed gotowaniem.
Posypać wszystkie strony solą.
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu z moździerzem i tłuczkiem, dno żeliwnej patelni lub za pomocą młotka i patelni do ciasta.
Rozłóż ziarna pieprzu równomiernie na talerzu. Nacisnąć filety, po obu stronach, do pieprzu, aż pokryje powierzchnię. Odstawić.
Na średniej patelni na średnim ogniu, roztopić masło i oliwę z oliwek. Gdy tylko masło i olej zaczną się złocić i dymić, delikatnie umieść steki na patelni. Dla średnio rzadkich, gotować przez 4 minuty z każdej strony. Po zakończeniu wyjąć steki na talerz, namiot z folią i odstawić.
Wylać nadmiar tłuszczu, ale nie wycierać ani nie zeskrobywać patelni do czysta.
Z ognia dodaj 1/3 szklanki koniaku do patelni i ostrożnie rozpal alkohol długim zapałką lub firestickiem. Delikatnie potrząśnij patelnią, aż płomienie umrą. Odstawić patelnię na średnie ciepło i dodać śmietanę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i ubijać, aż sos pokryje tył łyżki, około 5 do 6 minut.
Dodać łyżeczkę koniaku i doprawić do smaku solą.
Dodać steki z powrotem do patelni, łyżka sosu nad, i służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.