Stary włoski sos mięsny może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 218 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka parmezanu, tymianek, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Włoski Sos Mięsny, Włoski sos mięsny i makaron, oraz Obfity Włoski Sos Mięsny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni, brązowa wołowina i wieprzowina na średnim ogniu, aż nie będzie już różowy; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Na dużej patelni, ciepła oliwa z oliwek na średnim ogniu i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości; dodać o 1/2 szklanka wina; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać grzyby, rozmaryn, oregano i tymianek na patelni i dodać kolejny 1/2 Puchar wina; saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Rozmaryn
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać rumiane mięso, sos pomidorowy i koncentrat pomidorowy do mieszaniny; gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę i dodać pozostałe 2 szklanki wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Sos Pomidorowy
Mięso
Wino
5
Dusić sos na małym ogniu przez 2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu; podawać.