Staromodny Brązowy Chleb
Staroświecki brązowy chleb może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 32 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 3G tłuszczu i w sumie 122 kalorie. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Staromodny Brązowy Masło Funt Ciasto, Brązowy Derby Staromodny Francuski Opatrunek, oraz Szynka staromodna z brązowym cukrem i polewą musztardową dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce zalej wrzątkiem owies. Dodaj masło i melasę.
Odstawić, aż mieszanina ostygnie do 120°-130°, od czasu do czasu mieszając.
W innej misce wymieszaj 3-1 / 2 szklanki mąki, drożdży i soli. Ubij w mieszance owsianej, aż się połączy. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.