Spaghettini z oliwą i czosnkiem
Spaghettini z oliwą i czosnkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek extravirgin, ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Spaghettini z oliwą i czosnkiem, Spaghettini z czosnkiem i cytryną, oraz Spaghettini Z Czosnkiem I Suszonym Chile.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w dużym garnku. Wymieszać z makaronem; częściowo przykryć i powrócić do wrzenia, często mieszając. Gotować 6 minut lub aż makaron jest prawie al dente, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty lub aż pachnące lub zaczynają się złocisty, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki soli, 1 szklankę wody do gotowania, pietruszkę i pieprz.
Dodaj makaron do patelni, dobrze mieszając, aby płaszcz. Powrót patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż makaron jest al DENTE, podrzucając do herbu.
Umieść 1 szklankę mieszanki makaronu w każdej z 8 misek; posypać każdą porcję 2 łyżkami sera.