Spaghetti z tuńczykiem i świeżym sosem pomidorowym
Spaghetti z Tunanem i świeżym sosem pomidorowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, ocet z czerwonego wina, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), Spaghetti ze świeżym sosem pomidorowym, oraz Jedno-Garnkowe Spaghetti ze świeżym sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć pomidory, olej, czosnek, bazylia, ocet, sól i pieprz.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić i wrzucić makaron z tuńczykiem i mieszaniną pomidorów.
Wariacje: Spaghetti ze świeżym sosem pomidorowym: Pomiń tuńczyka. Marynowane pomidory zrobić pyszny sos na własną rękę.
Spaghetti z łososiem i świeżym sosem pomidorowym: Pomiń tuńczyka. 1 funt filetów z łososia bez skóry zalać 1 łyżką oleju do gotowania i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Smażyć łososia, aż ledwo zrobione, 3 do 5 minut, w zależności od grubości filetu. Łososia płatki i wrzucić z makaronem.
Spaghetti z krewetkami i świeżym sosem pomidorowym: Pomiń tuńczyka.
Dodaj 1 funt surowej średnio łuskanej krewetki do spaghetti w ciągu ostatniej 1 minuty czasu gotowania.
Rekomendacja win: poszukaj kwaśnego i intensywnie aromatyzowanego białego wina, takiego jak trawiasty sauvignon blanc z Kalifornii, aby pasował do agresywnego smaku tuńczyka.