Spaghetti Squash z pieczoną brukselką i ciecierzycą

Spaghetti Squash z pieczoną brukselką i ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 425 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, brukselka, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczona Dynia Balsamiczna I Brukselka, Pieczona dynia balsamiczna i brukselka, oraz Pieczona dynia maślana, brukselka i cebula.
Instrukcje
Przekłuć squash spaghetti 8-10 razy szaszłykiem lub cienkim nożem (przebić głęboko przez ciało do środka).
Umieść na blasze do pieczenia na środkowej półce piekarnika.
Piec przez 30 minut, a następnie włączyć 1/4 kolei.
Piec kolejne 30 minut lub aż Na Zewnątrz rumiane w miejscach i powłoki czuje się miękka.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, przeciąć go na pół i usunąć i wyrzucić nasiona i zeskrobać nitki squash out widelcem.
Włożyć Kabaczek do miski i odstawić. Podczas gdy squash jest gotowanie, przygotować brukselkę. Przyciąć i wyrzucić końce i przeciąć kiełki na pół (ćwierć większe kiełki).
Umieść na blasze do pieczenia i spryskaj szybko (2 sekundy) oliwą z oliwek. (Zapobiega to spalaniu; jeśli nie chcesz używać oleju, przykryj luźno arkuszem folii aluminiowej.) Gdy Kabaczek prawie skończy gotować, włóż kiełki do piekarnika i piecz przez około 15 minut, mieszając w połowie.
Usuń je, gdy dopiero zaczynają być dotykane przez brązowy, ale nie palą (zakończą gotowanie na patelni w następnym kroku). W dużej, głębokiej, nieprzywierającej patelni, gotować cebulę na średnim ogniu, aż staną się złote, o 5-6 protokół.
Dodać brukselkę, czosnek i bulion warzywny i przykryć szczelnie. Gotować przez 3-5 minut, dodając więcej bulionu lub wody, jeśli patelnia wyschnie.
Dodać ciecierzycę, bazylia, i płatki czerwonej papryki. Wymieszać w spaghetti squash, i wrzucić delikatnie wymieszać. Gotować do ogrzania.
Dodaj sól i pieprz do smaku, wraz z sokiem z cytryny.
Podawać posypane zmiażdżonymi lub pokrojonymi migdałami, w razie potrzeby.