Spaghetti Squash Pesto Lasagna

Spaghetti Squash Pesto Lasagna
Przepis Spaghetti Squash Pesto Lasagnan jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, czosnek, sos spaghetti i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Serowe Pesto Chicken Lasagne Faszerowane Spaghetti Squash, Spaghetti Squash Lasagna, oraz Spaghetti Squash Lasagna Zapiekanka.

Instrukcje

1
Ugotuj spaghetti squash. Możesz go upiec, podgrzać w mikrofalówce lub zrobić tak jak ja i gotować pod ciśnieniem. Aby gotować pod ciśnieniem, pokrój dynię na pół i zgarnij nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Umieść kosz na parowiec w szybkowarze, dodaj 1 szklankę wody i umieść połówki squasha w koszu. Uszczelnić szybkowar i gotować pod wysokim ciśnieniem przez 8 minut. Uwolnij ciśnienie, Odkryj i pozwól squashowi ostygnąć, aż będziesz mógł wygodnie sobie z nim poradzić.Za pomocą widelca zeskrobać nici " spaghetti."To może wymagać trochę wysiłku i iść" pod prąd.”
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Włożyć pasma squasha do durszlaka ustawionego na dużej misce i odstawić. (Możesz gotować spaghetti squash z wyprzedzeniem, o ile dobrze go spuścić przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Podgrzać patelnię z sosem średniej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dodać grzyby i 1 ząbek posiekanego czosnku, wraz z 1 łyżką wody. Wymieszać i przykryć szczelnie. Gotować, mieszając co 60 sekund, aż grzyby zmiękną i wydzielają soki, około 3 minut. Odkryć i gotować, aż większość płynu odparuje. Lekko doprawić solą i pieprzem, jeśli chcesz, i odstawić.Zrób nadzienie: Uruchom Robot kuchenny i wrzuć 2 ząbki obranego czosnku. Proces do drobno posiekanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj, aż będą całkowicie gładkie.Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko olej 2 1/2 do 3 quart podłużne naczynie zapiekanki. (Mój ma 9,5 x 6,5 x 3 cale głębokości.) Zebrać lasagne: łyżka około 1/4 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia, tylko tyle, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Połowę squasha rozprowadzić na sosie, posypać solą i pieprzem, jeśli chcesz. Upuść nadzienie na squasha za pomocą dużych łyżek, a następnie rozłóż równomiernie. Ułożyć grzyby na nadzieniu, a następnie szpinak, jeśli go używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Połowę sosu serowego polać szpinakiem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Dodaj pozostały squash, wygładzając go w równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Na wierzch polać pozostałym sosem spaghetti.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
6
Piec przez 15 minut. Następnie ostrożnie, zaczynając od środka patelni, wylej pozostały sos serowy na wierzch, uważając, aby nie rozpryskać sosu na gorącą patelnię. Powrót do piekarnika i gotować, aż lasagne jest bulgotanie wokół krawędzi, o 30-40 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 15 minut-sos zgęstnieje, a lasagne będzie mniej wodnista, im dłużej stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn