Sos śliwkowy BBQ
Sos śliwkowy BBQ to bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.93 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śliwek, pomidorów, ketchupu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowy wegański sos BBQ, Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Sos Śliwkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używam blendera w sztyfcie, aby puree go bezpośrednio w garnku, ale przenieść do tradycyjnego blendera lub robot kuchenny, jeśli nie masz blendera w sztyfcie.Ze względu na kwas (pomidory i ocet) należy go przechowywać przez 4-6 miesięcy w lodówce, ale można go zamrozić, jeśli chcesz, aby trwał dłużej. Zawsze możesz również zrobić tradycyjne konserwy, aby je zachować, ale znasz mnie, to po prostu za dużo pracy! Sprawdź ponownie i zobacz, co zdecyduję się zrobić za pomocą tego pikantnego sosu.Sos śliwkowy BBQ
Daje 3 szklanki1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin1 duża cebula, pokrojona w kostkę, około 1 1/2 szklanki1 1/4 funtów śliwek, pestek i posiekanych1 duży pomidor, obrany, zasiany i pokrojony w kostkę, około 1 szklanki2 łyżki octu balsamicznego1 łyżka melasy1 łyżka brązowego cukru2 łyżki ketchupu1 / 2 łyżeczki soli
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu i dodać cebulę; gotować, aż lekko zmięknie, o 3 protokół.
Dodać pozostałe składniki, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około godzinę. Puree za pomocą blendera i wlać do przykrytego pojemnika do przechowywania w lodówce przez okres do 4 miesięcy. Wariacja: jeśli chcesz mieć czysty smak śliwkowy, pomiń pomidor i ketchup, dodaj trochę musztardy i trochę imbiru.