SOS t-Day Altona
SOS Altona t-Day jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 712 kalorii. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skrzydełka z indyka, pietruszkę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako dość drogi sos. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Brunch dla Altona, Herbatniki Alton Brown, oraz Ciasteczka do żucia Altona Browna.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć skrzydła i olej w dużej misce do pokrycia; przenieść do dużej patelni do pieczenia. Pieczeń 45 minut. Obróć skrzydła; piecz do głębokiego złotego koloru, około 20 minut.
Dodaj 1 szklankę wody do patelni i kontynuuj pieczenie skrzydełek 10 minut dłużej.
Przelej skrzydełka płynem do dużego garnka, skrobając w dowolnych rumianych kawałkach z patelni.
Dodaj pozostałe 10 szklanki wody, cebula, seler, marchew i zioła do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 5 filiżanek zapasów, o 3 1/2 godziny. Przecedzić przez sito ustawione na dużej szklanej misce. Naciskać na cząstki stałe w sitach, aby uwolnić jak najwięcej materiału. Ostudzić 30 minut, następnie przechowywać w lodówce na noc. (Zapas można zrobić 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Przenieść tłuszcz " cap " z powierzchni schłodzonego bulionu do małej miski. Suchy tłuszcz z ręcznikami papierowymi. Używając rąk, rozbij tłuszcz na kawałki. Odmierz 5 łyżek tłuszczu i przelej do innej miski; dodaj mąkę i wymieszaj, aby uzyskać gładką pastę. Schmaltz manié przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Zwiń w kulki 1/2 cala. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć schmaltz manié i magazynie oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Wlać soki z patelni z indyka do separatora tłuszczu lub dużej miarki; łyżkę tłuszczu, jeśli używasz miarki.
Umieść patelnię na 2 palnikach.
Dodaj wino i gotować 1 minutę, skrobanie się rumiane kawałki.
Wlać wino z bitami do ciężkiego dużego rondla.
Soki z patelni Pourin z separatora tłuszczu, pozostawiając tłuszcz, lub dodać odtłuszczone soki z patelni z miarki.
Dodaj zioła i wywar do tego samego rondla. Doprowadzić do wrzenia.
Ubij w kulkach schmaltz manié 1 na raz (lub wklej przez łyżeczki do herbaty), gotowanie sosu krótko po każdym kilku dodatkach do oceny konsystencji i gotowanie sosu, aż zmniejszy się do 4 filiżanek i wystarczająco grube, aby pokryć łyżkę, ubijanie często, o 6 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.