Sos pomidorowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu pomidorowego. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje 32 centów za porcję. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Basic Nomato Sauce (Pomidorowy Sos Pomidorowy), podstawowy sos pomidorowy do pizzy, jak zrobić sos pomidorowy do pizzy, oraz ketchup pomidorowy lub sos pomidorowy / jak zrobić ketchup pomidorowy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, dodać cebulę i gotować na małym ogniu do miękkości.
Dodać czosnek i pomidor czysty. Gotować przez kilka minut, a następnie dodać posiekane pomidory i oregano. Obficie przyprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Przechowywać w sterylizowanych słoikach w lodówce do 1 tygodnia lub przenieść do pojemnika i zamrozić do 2 miesięcy.