SOS Pomidorowo-Bazyliowy
SOS pomidorowo-bazyliowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bazylia czosnek piersi z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym, Fettuccine z sosem Bazyliowo-pomidorowym, oraz Sos pomidorowy czosnkowo-bazyliowy.
Instrukcje
Zalać rondel z 2 łyżkami oleju i ogrzać na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż będzie miękki.
Dodać pokruszone pomidory i cukier, doprawić solą i pieprzem. Podgrzać lekko do średniego i dusić sos przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z bazylią i pozostałą oliwą z oliwek. W razie potrzeby wrzucić spaghetti.