Sos: Ketchup Jagodowy
Sos: ketchup jagodowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 89 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 524 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, oliwy z oliwek, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ketchup Jagodowy, Pikantne frytki ze słodkich ziemniaków z ketchupem jagodowym, oraz SOS: Melitzanosalata.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w średnim sosie do połysku.
Dodać szalotka i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać imbir i czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać jagody, ocet, brązowy cukier i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30-45 protokół.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, wlać do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.