Sos Czosnkowy Pieczony
Pieczony sos czosnkowy może być tylko sos, którego szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ziemniaki Pieczone W Sosie Czosnkowym, Sos Pomidorowy Pieczony Z Czosnkiem, oraz Pieczony Halibut z sosem czosnkowym.
Instrukcje
Odciąć spiczasty koniec cebulki czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii aluminiowej i skropić oliwą z oliwek. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku.
Miąższ czosnku, śmietanę, masło i mąkę ugotować w średnim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i będzie bąbelkowy.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem, solą i pieprzem, aż będzie gładka.