SOS Chardonnay
Chardonnay sos może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury SOS. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 191g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 1334 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 8,67 zł / porcja, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz podroby i szyję z indyka, selera, pieczonego indyka i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak z sosem jabłkowo-Chardonnay, Indyk Z Polewą Ziołową I Sosem Chardonnay, oraz Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay.
Instrukcje
Opłukać podroby i szyję (schłodzić wątrobę hermetycznie, aby dodać później lub zapisać do innych zastosowań).
Połącz podroby, szyję, cebulę, marchew, seler i 1 szklankę bulionu w 5-do 6-kwartowej patelni na średnim ogniu; przykryj. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Włącz ciepło do wysokiej i gotuj, odkryte, mieszając często, gdy ciecz odparowuje. Następnie wymieszać podroby i warzywa, aż rumiane i przyklejony do patelni, 12 do 15 protokół.
Dodaj pozostałe 3 szklanki bulionu i pieprzu, mieszając zeskrobać rumiane kawałki darmo. Przykrywka. Gotować na wolnym ogniu, aż żołądek będzie miękki po przekłuciu, około 1 1/2 godziny. W razie potrzeby, dodać wątróbkę i gotować 10 więcej minut.
Wlać bulion przez drobny sitko do miski. Wyrzucić warzywa. Odciągnąć mięso z karku; drobno posiekać mięso z karku i podroby. Odmierz bulion i, w razie potrzeby, dodaj wodę, aby uzyskać 1 ćwiartkę.
Na patelni płynnie zmiksować skrobię kukurydzianą z 1/3 szklanki wody.
Dodać bulion i drobno posiekane podroby. Wymieszać na dużym ogniu do wrzenia, około 5 minut.
Po zakończeniu indyka odtłuść i wyrzuć tłuszcz z soków na patelni.
Dodaj Chardonnay do patelni i, na małym ogniu, zeskrobać rumiane kawałki darmo.
Dodać mieszaninę wina do sosu i doprowadzić do wrzenia, mieszając.