SOS Borowikowy
SOS borowikowy może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 43 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę do szybkiego mieszania, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tortellini Z Sosem Borowikowym, Tortellini z sosem borowikowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem borowikowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć grzyby i wrzącą wodę w misce; przykryć i odstawić 15 minut.
Grzyby odsączyć w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu. Grzyby opłukać i odsączyć; drobno posiekać.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać sherry; gotować 1 minutę.
Dodaj grzyby, zarezerwowany płyn grzybowy, wywar i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 10 minut. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z solą i pieprzem.