Sorbet waniliowy z polewą ananasową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj Sorbet z fasoli waniliowej z polewą ananasową. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 190 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, fasola waniliowa, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sorbet waniliowy z polewą ananasową, Sorbet Żurawinowo-Waniliowy, oraz Sorbet Żurawinowo-Waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sorbet, połącz 4 szklanki wody, 1 szklankę cukru i lekki syrop kukurydziany w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści, często mieszając. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do średniej miski.
Dodaj fasolę waniliową i świeży sok z cytryny.
Wlać gorącą mieszaninę cukru na mieszaninę wanilii; dobrze wymieszać trzepaczką. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić na 4 godziny lub do uzyskania jędrności.
Aby przygotować polewę, połącz ciemny rum, wodę, cukier i imbir w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać mieszaninę rumu do ananasa; schłodzić 1 godzinę.