Sorbet Potrójny Jagodowy
Need a bezglutenowy i wegański deser? Potrójny Sorbet jagodowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 946 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.37 za porcję. 79 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, maliny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potrójny Sorbet kokosowy z nasączonymi wiśniami Kirsch, Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, oraz Sorbet arbuzowo-jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Gdy cukier się rozpuści, wymieszaj z żurawiną, gotuj i mieszaj przez 5 minut.
Dodać maliny i dusić jeszcze 5 minut, aż maliny zmiękną i żurawina pęknie.
Przecedzić mieszaninę przez sito lub sitko, wyrzucić miąższ i przechowywać mieszaninę w lodówce przez 2 godziny.
Wymieszać z sokiem wiśniowym, sokiem z limonki i koncentratem soku pomarańczowego i wlać mieszaninę do maszyny do lodów. Zamrozić zgodnie ze wskazówkami.
Sorbet należy zapakować do pojemnika zamrażalnika i zamrażać przez około 2 godziny, aż sorbet stanie się jędrny.
Wyjąć z zamrażarki około 10 minut przed podaniem.