Sorbet Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowy sorbet z orzechów laskowych to bezglutenowe i bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać syrop czekoladowy, woda, bezkofeinowa czekolada z orzechami laskowymi torebki herbaty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Sorbet czekoladowo-malinowy na tydzień czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zamrozić miskę lodów na noc przed użyciem.
W małym garnku zagotuj wodę na dużym ogniu.
Dodaj torebki herbaty i strome przez 5 minut.
Wyjąć worki z garnka i wyrzucić.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj, aby połączyć.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i umieścić w lodówce do ostygnięcia, około 1 godziny.
Wyjmij miskę lodów z zamrażarki i zabezpiecz w maszynie do lodów.
Wlać czekoladę z orzechami laskowymi do miski i uruchomić maszynę do lodów.
Sorbet jest gotowy po zamrożeniu.
Podawać udekorowane świeżymi malinami.