Sopa de Lentejas con Albondigas (zupa z soczewicy z klopsikami)
Przepis Sopa de Lentejas con Albondigas (zupa z soczewicy z klopsikami) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 51g białka, oraz 39g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 100 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, marchew, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to ZUPA Z SOCZEWICY PO KOLUMBIJSKU (SOPA DE LENTEJAS), Zupa z soczewicy i szpinaku (Sopa de Lentejas con Espinacas), oraz Sopa de Estrellitas con Albóndigas (zupa Pastan i klopsiki).
Instrukcje
1
Umieść olej w średnim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę, czosnek, pomidor i szalotki do garnka, doprawić solą i pieprzem. Gotować mieszając od czasu do czasu około 12 protokół. Wymieszać z kminkiem i gotować jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodać soczewicę, marchew i wodę, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejsz ciepło do średnio niskiego. Zrobić klopsiki: w średniej misce, połączyć wszystkie składniki klopsiki, i za pomocą rąk, dobrze wymieszać, aż połączone.Mieszankę mięsną równomiernie podzielić na 12 porcji i zwinąć w kulki rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Słonina Wieprzowa
Soczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj klopsiki do zupy i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
(dostosuj Według Własnego Gustu)
5
Dodać ziemniaki, gotować przez 15 do 20 minut, aż ziemniaki są w pełni ugotowane i widelec przetargu, cienkie z wodą, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Dodaj świeżą kolendrę i chochlę do miski zupy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego