Soda Cracker Fudge
Soda Cracker Fudge może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 64 porcje z 73 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 168 smakoszy i kucharzy. Idź do sklepu i odebrać wodę, cukier, masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Soda Cracker Chocolate Candy, Graham Cracker Fudge, oraz Zdrowe krówki Graham Cracker (bezglutenowe).
Instrukcje
Obficie posmarować naczynie do pieczenia 8 x 8 i odstawić. W dużej misce, wymieszać masło orzechowe i kruszone krakersy saltine. Odstawić.
W misce miksera elektrycznego, posypać żelatynę równomiernie na 1/3 szklanki zimnej wody. Pozostawić żelatynę do zmiękczenia, około 5 minut.
W małym rondlu połącz 1/4 szklanki wody, 1 szklankę cukru i wanilię i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Przestań mieszać i umieść termometr cukierkowy w wodzie z cukrem, wycierając kryształy cukru z boku mokrą szczotką. Gotuj cukier, aż temperatura osiągnie "fazę miękkiej piłki" (238°F) i nie spuszczaj z niego oczu. Wyczucie czasu jest najważniejsze w konfekcji i nie chcesz, aby syrop się krystalizował. Po osiągnięciu temperatury 114° wyjąć z ognia. Pracując szybko, dodaj syrop do zmiękczonej żelatyny. Za pomocą zamocowania trzepaczki miksera elektrycznego ręcznie mieszaj mieszaninę przez kilka minut, gdy się ostygnie.
Miksturę ubić za pomocą końcówki trzepaczki na średniej wysokości, aż do uzyskania miękkich pików, a biała Puszysta mieszanka utrzyma swój kształt, około 10 minut.
Podczas gdy mieszanka marshmallow jest bicie, połączyć mleko i 2 szklanki cukru w małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Przestań mieszać i umieść termometr cukierkowy w mieszaninie. Gotuj mieszaninę cukru na średniej wysokości, aż temperatura osiągnie "miękką kulkę" (238°F).
Wyjąć z ognia i szybko zalać mieszaniną krakersów. Praca szybko dodać w krem prawoślazu, mieszając aż tylko połączone.
Do przygotowanego naczynia 8 x 8 Wlać krówkę. Użyj dużej kartki papieru woskowego, aby wcisnąć krówkę do naczynia i zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Ostudzić przez około 15 minut.
W średniej misce roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej.
Rozgrzać czekoladę w 30 sekundowych odstępach, mieszając między przerwami, aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia.
Polać krówkę czekoladą i równomiernie rozprowadzić.
Całkowicie ostudzić, aby czekolada była twarda.
Pokroić w 1-calowe kwadraty i podawać. Przechowuje kilka dni w chłodnym miejscu w hermetycznym pojemniku.