Soczewica i Mozzarella Caprese z " uczty
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Soczewica i Mozzarella Caprese z ' uczta może być doskonały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1446 kalorii. Na 5,33 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ząbek czosnku, brązową soczewicę, plus 2 łyżki oliwy z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka caprese z kantalupą i mozzarellą, Włoskie pomidory i Mozzarella Caprese, oraz Sałatka Z Wędzonej Mozzarelli Caprese dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 łyżki oliwy rozgrzać w średnim rondlu.
Dodać czosnek, seler, i marchew i gotować na średnim ogniu, aż pachnące, o 6 protokół.
Dodaj soczewicę, 1/2 łyżeczki soli morskiej i tylko tyle wody, aby pokryć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, 30 do 35 protokół.
Tymczasem pulse razem musztardę, ocet, i zioła w robocie kuchennym lub blendera, lub ubijać razem ręcznie.
Skropić pozostałą 1/4 szklanki (60 ml) oliwy z oliwek i pulsować lub ubijać, aby połączyć.
Dodać 1/4 łyżeczki soli morskiej i doprawić pieprzem. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Łyżkę ciepłej soczewicy na talerze. Top z mozzarellą i posypać mozzarellą z grubej soli morskiej. Top soczewica i mozzarella z orzeszkami pinii i mżawka z winegret ziołowy.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.