Smoczy oddech Chili

Smoczy oddech Chili
Dragon ' s Breath Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 44g tłuszczu i w sumie 653 kalorii. Za 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. 206 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 25 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Mieszanka czosnku, papryki, papryczek jalapenos i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać piwo, możesz podążać za tym daniem głównym z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smoczy oddech Chili, Smocze skrzydła oddechu, oraz Dragon ' s Breath Snack Mix dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dodaj tłuszcz z boczku i masło do dużego garnka na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj chili Anaheim, chili poblano, czerwoną paprykę, papryczki jalapeno i cebulę i gotuj do karmelizacji, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Anaheim PepperAnaheim Pepper
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
CebulaCebula
4
Dodaj czosnek i smaż 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj uchwyt i brązowy, około 4 minut.
6
Dodaj mieloną wołowinę i kiełbasę i zrumień, delikatnie mieszając, starając się nie rozbić zbyt mocno mielonej wołowiny. Gotuj, aż mięso ładnie się zrumieni i ugotuje, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
KiełbasaKiełbasa
MięsoMięso
7
Dodaj chili w proszku, cayenne, kolendrę, kminek, granulowany czosnek, granulowaną cebulę, paprykę, sól i czarny pieprz i gotuj, aż będą pachnące, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek GranulowanyCzosnek Granulowany
Cebula GranulowanaCebula Granulowana
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
KminekKminek
8
Dodaj sos pomidorowy i pastę i mieszaj do karmelizacji, około 2 minut. Dodaj piwo i wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
StadoStado
PiwoPiwo
9
Dodaj fasolę nerkową i pinto; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
NerkaNerka
10
Podawaj chili w miseczkach na podwójnie smażonych frytkach i udekoruj krakersami, zieloną cebulką i cheddarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Zielona CebulaZielona Cebula
KrakersyKrakersy
Ser CheddarSer Cheddar
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Obierz ziemniaki po bokach, pozostawiając końce ze skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
12
Pokrój ziemniaki na plastry 1/3 cala, a następnie pokrój w patyczki 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
13
Napełnij dużą miskę wodą i namocz ziemniaki, zanurzone, co najmniej 30 minut i do 24 godzin. Pomoże to usunąć nadmiar skrobi z ziemniaków i uchroni je przed utlenianiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Załóż ciężki garnek z termometrem do smażenia i podgrzej olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
15
Wyjmij ziemniaki z wody i osusz, aby usunąć nadmiar wody. Ostrożnie włóż dwie garście ziemniaków do gorącego oleju. Nad ziemniakami powinien znajdować się co najmniej 1 cal oleju. Gotuj, aż ziemniaki będą jasnobrązowe, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Usuń ziemniaki, delikatnie strząsając nadmiar oleju i pozwól im spłynąć na ruszcie. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
Podnieś ogień oleju do 350 stopni F. ponownie gotuj ziemniaki, dwie garście na raz, na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
18
Ziemniaki wyjąć z oleju, strząsnąć nadmiar oleju, włożyć do miski i lekko posypać solą i pieprzem. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

3Anaheim chiles, pieczone, obrane, posiekaneAnaheim chiles, pieczone, obrane, posiekane340Orzechy dowolne (posiekane)piwo lagerpiwo lager11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa włoska luzemkiełbasa włoska luzem879Orzechy dowolne (posiekane)fasola z sokiemfasola z sokiem879Orzechy dowolne (posiekane)fasola pinto z sokiemfasola pinto z sokiem3(zima)smar z boczku lub olej rzepakowysmar z boczku lub olej rzepakowy2Średnia żółta cebula, posiekanaChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2jalapenos chiles, mielonyjalapenos chiles, mielony3(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454Orzechy dowolne (posiekane)uchwyt bez kości, przycięty i pokrojony w kostkę 1/4 calauchwyt bez kości, przycięty i pokrojony w kostkę 1/4 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól morska drobnoziarnistasól morska drobnoziarnista1Głowaczosnek mielonyczosnek mielony2(może być lub przeglądać)koszerne marynatykoszerne marynaty2(może być lub przeglądać)cebula granulowanacebula granulowana1bunchzielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona907Orzechy dowolne (posiekane)mielona wołowina, Grind Gruboziarnistymielona wołowina, Grind Gruboziarnisty2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)ostra paprykaostra papryka3Poblano chiles, pieczone, obrane, posiekanePoblano chiles, pieczone, obrane, posiekane2czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę16caleziemniaki długie russetziemniaki długie russet15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKrakersy Saltine, do dekoracjiKrakersy Saltine, do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony Cheddarrozdrobniony Cheddar2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)2(zima)masło niesolonemasło niesolone2cebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Jasnozłoty Kolor Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie ze smakami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta Brut nature cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, labraks marynowany miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia22
Magazyn