Smażony szpinak z chrupiącą szalotką
Smażony szpinak z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście szpinaku dla niemowląt, szalotki w pierścienie, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szpinak Smażony Z Szalotką, Szpinak kremowy z chrupiącą szalotką, oraz Steakhouse kremowy szpinak z chrupiącą szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wilt 1 lb. szpinak na raz w dużym garnku z wrzącą wodą, często mieszając, 1 minutę.
Przenieś do lodowatej wody, a następnie do durszlaka.
Ciepła 2 w. olej roślinny w średnim rondlu na średnim ogniu. W misce, wrzucić szalotki z mąką, aż lekko powlekane. Aby przetestować olej, Wrzuć 1 plasterek szalotki na patelnię; powinien skwierczeć i bąbelkować do góry, ale nie od razu zmienić się w Złoty. Smażyć małe partie szalotki, często mieszając, do złotego koloru, 2 do 3 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Pat nadmiar wilgoci ze szpinaku. Na dużej patelni podsmaż szpinak, sól i pieprz w 1 łyżce. oliwa z oliwek na dużym ogniu, podrzucając szczypcami, aż szpinak będzie gorący, a niektóre ciecze odparują, 7 minut.
Szpinak wyjąć z ognia, odcedzić płyn, a pozostałe 2 łyżki wymieszać. oliwa z oliwek.
Przenieść do naczynia. Wierzch z szalotki.
Make ahead: do 1 dnia do przodu, przygotować szpinak przez krok 1; przykryć durszlak, ustawić w misce i schłodzić. Szalotki można smażyć 6 godzin wcześniej i przechowywać między ręcznikami papierowymi.