Smażony Sezam Baby Bok Choy
Stir-Fried Sesame Baby Bok Choy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, olej sezamowy, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Baby Bok Choy ze skórką cytrynową i sezamem, Zippy Stir-Fried Baby Bok Choy, oraz Smażone Baby Bok Choy z czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić szorstkie DNA z baby bok choy. Oddzielić liście, spłukać i osuszyć.
W małej misce, połączyć sos sojowy, wino ryżowe, isugar. Odstawić.
Podgrzej wok lub dużą patelnię na średnim ogniu, aż koralik wody skwierczy i odparuje w kontakcie.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować do pokrycia dno i boki.
Dodać czosnek i imbir i Stir-fry aż aromatyczne, 20 do 30 sekund.
Dodać bok choy i smażyć przez około 2 protokół, aż chrupiące-miękkie.
Dodaj mieszaninę sosu sojowego i gotować przez kolejne 30 sekund. Wyłączyć ogień i skropić olejem sezamowym.
Przełożyć na talerz i podawać na gorąco.
Przedruk za zgodą Chińskiej książki kucharskiej na wynos autorstwa Diany Kuan, © 2012 Ballantine Books
Diana Kuan, jest pisarką kulinarną i instruktorką gotowania, która uczyła chińskiego gotowania w Pekinie i Nowym Jorku. Jej teksty na temat żywności i podróży pojawiły się między innymi w Boston Globe, Gourmet, Food & Wine i Time Out New York. Pojawiła się w programie CBS Early Show i innych mediach. Jest autorką bloga www.appetiteforchina.com, która ma ponad 6,5 miliona odsłon i uczy chińskiego gotowania w Whole Foods oraz w Institute for Culinary Education (ICE) w Nowym Jorku, gdzie obecnie mieszka.