Smażony ryż z imbirem
Smażony ryż z imbirem wymaga około 25 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 422 kalorie , 15 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 58 centów za porcję. Mieszanka oleju canolan, marchewki, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest solidne. Kalafior, brązowy ryż i smażony ryż warzywny ,halibut glazurowany imbirem sojowym z relishem brzoskwiniowym z imbirem i ryżem basmati z jogurtem przyprawionym imbirem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju na średnio-wysokim ogniu.
Wlej jajko na patelnię. Gdy jajko się zetnie, unieś brzegi, pozwalając surowej części wypłynąć pod spód. Gdy jajko będzie całkowicie ugotowane, wyjmij je na talerz. Odstaw.
Na tej samej patelni podsmaż paprykę i cebulę na pozostałym oleju, aż zmiękną.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj z ryżem, kurczakiem, sosem sojowym i imbirem. Pokrój jajko na małe kawałki; wymieszaj na patelni i podgrzej.